درباره علم سنجی

علم‌سنجی گستره ای از دانش است که به بررسی ويژگیهای اطلاعات علمي پرداخته و بر مبنای داده های معتبر بین المللی توليدات علمي كشورها، سازمان‌ها و افراد را مورد مطالعه، ارزيابي و مقايسه قرار مي‌دهد. در علم سنجي از روش‌هاي آماري براي تعيين معيارهای رشد و توسعه علوم و تأثيرات آن در جوامع مختلف بشری استفاده مي‌شود. بطور کلی علم سنجی را می توان دانش محاسبه و تحلیل علم قلمداد کرد. مطالعات انجام شده بیانگر رشد قابل ملاحظه تولیدات علمی ایران طی سالیان اخیر و بالاخص در حوزه علوم پزشکی می باشد.

اداره علم‌سنجی دانشگاه علوم پزشکی اصفهان به عنوان نخستین نهاد علم‌سنجی کشور در عرصه علوم پزشکی در مهر ماه سال ۱۳۸۵ در حوزه معاونت تحقیقات و فناوری دانشگاه آغاز به کار نمود. این اداره زیر نظر مدیریت اطلاع رسانی، علم سنجی پزشکی و منابع علمی بر آن است تا از طریق بررسی و ارزشیابی مستمر تولیدات علمی دانشگاه، مراکز تحقیقاتی و سایر واحدهای تابعه و طراحی مداخلات لازم در راستای سیاست ارتقا کمی و کیفی تولیدات علمی و اعتلای جایگاه علمی دانشگاه و کشور گام بردارد.